Overfladebehandling

Et ubehandlet trægulv kan hurtigt blive plettet og grimt af væske, snavs og slid. En overfladebehandling beskytter trægulvet mod disse ting, gør det nemmere at holde rent og giver dig mulighed for at vælge, hvilket udseende dit gulv skal have.

Et ubehandlet trægulv vil hurtigt blive plettet og grimt af snavs og slid. En overfladebehandling er derfor nødvendigt for at beskytte det nyslebet trægulv, så det er nemt at rengøre og vedligeholde.

Hvilken efterbehandling man skal vælge til sit nyslebne trægulv, afhænger af hvilke krav man stiller til slidstyrke, udseende og den fremtidige vedligeholdelse. De mest almindelige efterbehandlinger er dog lak, olie, lud og sæbe.

Gulvlakering:

Lakering er den stærkeste overfladebehandling man kan vælge til sine trægulve efter gulvafslibning. Med lakering bevarer man træets naturlige farve og giver gulvet en særdeles slidstærk overflade der er nem at rengøre og vedligeholde. Gulvafslibning efterfulgt af en klar mat eller helmat laktype giver et eksklusiv udseende af dit trægulv. Ønsker man at lysne gulvet kan man også vælge at efterbehandle gulvet med en hvidpigmenteret lud/bejse inden lakeringen eller lakerer med en hvidpigmenteret lak.

Oliebehandling:

Oliebehandling med en hærdende gulvolie giver en slidstærk overfladebehandling af dine trægulve, som samtidig fremhæver åretegningen og strukturen i trægulvet en naturlig flot farve og en slidstærk overflade. Naturolie giver en flot varm glød, og hvidolie giver lyst og moderne look, som dog er noget sværere at rengøre og vedligeholde. Når man har valgt at få oliebehandlet sine trægulve, er det vigtigt at man vedligeholder gulvene efter producenternes anvisninger, hvilket betyder, at man typisk skal sørge for at genolierer gulvene et par gange om året de første par, og derefter én gang om året.

Lud- og sæbebehandling: 

Lud- og sæbebehandling giver er en god og robust overfladebehandling af stort set alle typer trægulve i løvtræ og fyrretræ, som samtidig giver trægulvet en flot naturlig overflade i et moderne look. Trægulvet forbehandles først med to gange natur lud eller hvid lud, alt afhængig af om man ønsker et naturligt eller et hvidpigmenteret look. Formålet med denne forbehandling er at neutraliserer det natulige harpiks og stoppe den natulige gulningsproces der er i trætyper uanset om det er løvtræ eller fyrretræ. Herefter skal gulvene mættes typisk 3-5 gange med natursæbe eller hvidsæbe før man har det færdige resultat.

Få en professionel rådgivning og snak om overfladebehandling med Sonne Gulve - udfyld vores kontaktformular og få et uforpligtende tilbud eller ring 47175882

 

Kontakt os

Udfyld formularen, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Facebook